Město je připravené čelit extrémním srážkám

IMG 6653O půlnoci přijdou extrémní dešťové srážky a vítr, trvat mohou až do soboty. Město Velké Meziříčí je připravené jim čelit. Starosta Alexandros Kaminaras radí občanům, co dělat v případě krizové situace. Obrátit se mohou přímo na hasiče, technické služby či přímo na něj.

Co dělat v případě krizové situace?

1) Volejte hasiče přes tísňovou linku 112 (hasiči budou mít velmi pravděpodobně plné ruce práce, tak prosím o vaši trpělivost, ne ke všemu musí nutně hned přijet)

2) Volejte mně +420 771 136 116

3) Volejte technickým službám (TS) v případě potřeby protipovodňových pytlů. Dnes budou kolegové z TS pomáhat s pytlováním až do 22.00, zítra od 5.00. V případě urgentní potřeby dojedou do areálu TS kdykoliv, stačí zavolat na jejich pohotovostní linku + 420 724 067 725. Pytle s pískem jsou k dispozici v hale areálu technických služeb, vjezd bránou sběrného dvora. Konkrétní místo vyznačeno na mapě níže. Více informací speciálně k této situaci zde: http://tsvelmez.cz/povodnova-potovost/ 

Hasiči dnes po dohodě se mnou aktivovali protipovodňové stěny, zítra zasedá povodňová komise ORP Velké Meziříčí a budeme řešit co dál podle aktuální situace.

Budu moc rád, když se všechno, co píšu nakonec ukáže jako poplašná zpráva. Předpověď tomu však nenapovídá, buďte proto prosím maximálně opatrní a v rámci možností zabezpečte svůj majetek před hrozícími škodami.

Děkuji za pozornost a přeji nám všem, abychom situaci ve zdraví zvládli.

Alex Kaminaras
Starosta VM

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.