Město letos poprvé ocení pět osobností

cena městaZa dlouholetý přínos pro město Velké Meziříčí budou oceněni Jan Podstatzky-Lichtenstein, Stanislav Tvarůžek, Bořivoj Pejchal a in memoriam Jiří Michlíček a Zdeněk Svoboda. Udělení ceny města těmto osobnostem dnes schválili zastupitelé. Historicky první předání ceny – Brány města – proběhne na slavnostním večeru 14. listopadu v Jupiter clubu.

Pravidla pro udělování ocenění stejně jako Bránu města, artefakt vzešlý z výtvarné soutěže, schválilo zastupitelstvo letos. Do 30. června bylo možné podávat prostřednictvím zastupitelů nominace jednotlivců, skupin nebo institucí za vynikající výkony, výraznou aktivitu a mimořádný počin, kterým přispěli k rozvoji, propagaci a posílení dobrého jména Velkého Meziříčí.

Sešlo se celkem jedenáct návrhů, z nichž v souladu s pravidly komise vybrala pět osobností, kterým doporučila udělit cenu města – Janu Podstatzky-Lichtensteinovi za dlouholetý přínos v kulturní oblasti, Bořivoji Pejchalovi za celoživotní dílo v oblasti výtvarného umění, Stanislavu Tvarůžkovi za celoživotní přínos pro město v oblasti sportu, Jiřímu Michlíčkovi in memoriam za přínos pro rozvoj společensko-kulturního života města a Zdeňku Svobodovi in memoriam za dlouholetý přínos v kulturní oblasti města.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.