Novou regionální potravinou jsou i zdejší paštika, zákys a sušenky

ImageHned tři výrobky z Velkomeziříčska letos nově nesou značku Regionální potravina Kraje Vysočina. Jde o zákys z Velkého Meziříčí, paštiku z Netína a sušenky z Petrávče.

Tituly Regionální potravina vybraným výrobkům udělila odborná komise v rámci Mlékárenských dnů v Přibyslavi. Ze 121 výrobků od 28 producentů jich vybrala devět, a z nich hned tři pocházejí z Velkomeziříčska. V kategorii mléčných výrobků je novou regionální potravinou smetanový zákys z velkomeziříčského Lacrumu, v kategorii masných výrobků je to paštika s játry a cibulkou z netínské Farmy rodiny Němcovy a z pekařských výrobků titul získaly kmínové sušenky z Olejového mlýna Petráveč. Dalšími jsou lovecký salám z Chotěboře, sýrová pletýnka z Červené Lhoty, cukrářský rumčák z Počátek, levandulový sirup s borůvkami z Červené Lhoty, cibuláda z Chotěboře a uzené kapří maso v oleji z Kramolína.

„Veřejnost stále častěji slyší na ověřenou kvalitu, a to i přes akceptaci vyšší ceny. Je skvělé sledovat, jak naši regionální producenti umí vypěstovat nebo vyrobit konkurenceschopné potraviny, které skvěle chutnají, jsou originální a stojí za nimi i zajímavé příběhy,“ uvedl hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.