Stacionář Nesa včera vítal hosty. Proběhl Den Charity

P1208916Denní stacionář Nesa ve Velkém Meziříčí otevřel své dveře návštěvníkům v rámci Dne Charity. Představily se i další charitní služby. Odpoledne hrála k poslechu místní kapela Weget.

Včera, 5. září, od 10 do 18 hodin pracovníci Nesy vítali návštěvníky, kteří si přišli prohlédnout prostory denního stacionáře a seznámit se se všemi službami, které Oblastní charita Žďár nad Sázavou ve Velkém Meziříčí nabízí. Mezi hosty byli i starosta Alexandros Kaminaras a místostarosta Martin Kaman, kteří se o jednotlivé služby Charity aktivně zajímali. A je jich opravdu hodně. „V Den Charity vždy zvolíme jedno z našich zařízení po celém okrese, které otevřeme veřejnosti. Letos je to zdejší Nesa a spolu s ní se tu představují Klub v 9 pro lidi s duševním onemocněním, nízkoprahové zařízení Wellmez, centrum pro rodiče s dětmi Kopretina, sociálně aktivizační služba a služba osobní asistence,“ uvedla ředitelka žďárské Charity Jana Zelená.

Denní stacionář Nesa je otevřený od půl sedmé do čtyř a má třicet klientů, o které se stará desítka pracovníků. „Sedmadvacet našich klientů má těžký stupeň postižení. Mnozí jsou na vozíku, některé ráno sváží náš řidič, který je pak rozváží zase domů. Za den najezdí kolem 120 kilometrů,“ sdělila vedoucí zařízení Alena Poulová.

Velký zájem je i o službu osobní asistence. Zhruba pětadvacet jejích pracovníků jezdí po celém okrese přímo k nesoběstačným lidem do domácností. „Poslední dobou roste zájem i o služby domácí hospicové péče, o služby pro seniory, nárůst zájmu zaznamenáváme i v Klubu v 9,“ dodala Jana Zelená.

Partnerem Dne Charity ve Velkém Meziříčí byl Nadační fond Františka Podstatzky Lichtensteina.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.