Radní se seznámili se stavem vily na Ostrůvku i aktivitami v ní

P1208858Jaký je stav vily na Ostrůvku a jakou činnost vykazují Kopretina a Chaloupky, které v ní sídlí, zajímalo radu města při její návštěvě.

Ekocentrum Chaloupky i klub rodičů Kopretina budou žádat město o finanční podporu své činnosti. Radní se proto chtěli blíže seznámit s aktivitami obou organizací i aktuálním technickým stavem jejich sídla. Zjistili, že prvorepublikové secesní vile by pomohlo zateplení střechy.

V patře sídlí Kopretina, ekocentrum Chaloupky obývá přízemí. „Prostory nejsou nové, moderní, nicméně budova má své kouzlo, místnosti jsou prostorné s vysokými stropy, výhodou je velká zahrada za domem,“ shodly se vedoucí obou organizací Jana Audy (Chaloupky) i Lenka Vencálková (Kopretina).

Posláním klubu Kopretina je podpora rodiny, zvyšování rodičovských kompetencí a zodpovědnosti. Dělá aktivity pro rodiče, nikoliv pro děti. „Za půl roku jsme jich uspořádali 144 a navštěvuje je asi 209 rodin,“ sdělila Lenka Vencálková.

Chaloupky jsou naopak školským zařízením a nabízejí environmentální programy školám, tvůrčí dílny, přírodovědné kroužky, například chovatelský, letní příměstské tábory. „Letos budeme mít asi 40 programů pro velkomeziříčské školy,“ informovala Jana Audy.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.