Radní navštívili Husův dům

P1208822S novinkami v Husově domě se seznámili radní při své pochůzce po městě. Budovou z roku 1927 je provedla evangelická farářka Markéta Slámová.

Husův dům je sídlem Českobratrské církve evangelické ve Velkém Meziříčí. Rada města si ve středu 4. září prohlédla přestavbu půdního prostoru na pokoj s kuchyňkou, toaletou a sprchovým koutem, který bude sloužit jako jednoduché ubytování pro hosty. „Do úprav jsme se pustili hlavně kvůli tomu, že půda byla ve špatném stavu. V trámech byl tesařík a dřevomorka, bylo potřeba dát to do pořádku. A vznikla tak příležitost půdu smysluplně využít,“ uvedla Markéta Slámová. Evangelíci vše budují na vlastní náklady a chtějí požádat město o finanční příspěvek na dokončení úprav. „Za to bychom pak ubytování nabídli i městu například pro hosty filozofického festivalu, mohli by je využívat třeba i skauti či házenkáři,“ doplnila Slámová.

Husův dům je místem, kde probíhají pravidelné akce nejen pro 214 členů evangelického sboru, ale i pro širokou veřejnost, jako jsou třeba Férová snídaně, večery s hostem, mezigenerační kavárna a další.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.