Na petardy chce být město přísnější

fireworks-1156808 960_720Město hodlá zpřísnit podmínky pro používání zábavní pyrotechniky. Rada schválila novou vyhlášku, kterou předloží zastupitelům. 

Od roku 2016 platí ve Velkém Meziříčí obecně závazná vyhláška, která používání zábavní pyrotechniky reguluje. Ve středu rada města schválila novou vyhlášku, která zkracuje dobu, kdy lze petardy odpalovat.
Vyhláška půjde 10. září do zastupitelstva a jestliže jím projde, bude i nadále platit, že používání zábavní pyrotechniky je zakázáno na všech veřejných prostranstvích nacházejících se v zastavěném území města a dále na všech místech ve městě, a to vždy v období od 1. prosince příslušného kalendářního roku do 6. ledna následujícího kalendářního roku.

Novinkou bude, že výjimka nebude platit pro celý Silvestr a Nový rok. Na Silvestra se zábavní pyrotechnika bude moci používat jen od 22 do 24 hodin a na Nový rok od první vteřiny nového roku do 2 hodin a od 17 do 18 hodin.

-pch-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.