Nemocnice sv. Zdislavy v Mostištích nově otevřela oddělení následné intenzivní péče

nemocnice sv zdislavyOd 1. července je v Nemocnici sv. Zdislavy v Mostištích nově otevřeno oddělení následné intenzivní péče (NIP).

Pacienti se tak již nemusí obávat složitého převozu do zdravotnických zařízení v jiných krajích. Nemocnice má v současnosti pro tento účel na nově zrekonstruovaném oddělení připraveno 6 moderních lůžek.

Pracoviště následné intenzivní péče slouží pacientům, u nichž došlo ke stabilizaci kritického stavu, ale dosud jsou závislí na podpoře základních životních funkcí. Nejčastěji se jedná o pacienty, u kterých selhaly pokusy o odpojení od umělé plicní ventilace. „Našim hlavním úkolem je optimalizovat zdravotní stav těchto pacientů a zároveň je co nejrychleji a bezpečně od umělé plicní ventilace odpojit. Doufáme, že naše nově otevřené oddělení pomůže mnoha lidem v našem regionu a zjednoduší dostupnost špičkové péče pro naši spádovou oblast,“ uvádí MUDr. Pavel Svoboda, primář oddělení následné intenzivní péče Nemocnice sv. Zdislavy v Mostištích, kterou provozuje společnost VAMED Mediterra.

Nové oddělení je kompletně zrekonstruováno a disponuje 6 lůžky. Vybavení zahrnuje 6 plně elektricky polohovatelných postelí a 6 nejmodernějších ventilátorů americké výroby. Každé lůžko má také aktivní antidekubitní matraci pro prevenci a podporu léčby proleženin. „Oddělení je vybaveno tím nejlepším zdravotnickým zařízením a zároveň také moderními rehabilitačními pomůckami a pohybovým léčebným přístrojem MOTOmed, díky kterému si zdravý pohyb mohou dopřát i tělesně handicapovaní a lidé dlouhodobě upoutaní na lůžko,“ říká MUDr. Pavel Svoboda a dodává: „Naším cílem je pokračovat v rozvíjení naší nemocnice k plné spokojenosti všech pacientů v kraji Vysočina.“

 Lenka Mrkvová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.