Fajťák provoněly zabijačkové pochoutky
Zveřejněno 25. 1. 2016 10:51
Čerstvé jitrnice, jelita či škvarky a další pochoutky mohli lidé ochutnat na Fajtově kopci i letos. Tradiční zabijačka na sjezdovce proběhla v sobotu 23. ledna.
Nejen lyžaři, ale i ti, kteří si na Fajťák vyrazili jen tak na vycházku, si výjimečný den mohli užít. Ne každý má možnost dostat se na nějakou rodinnou zabijačku. Takže ta na sjezdovce byla pro mnohé jedinečnou příležitostí nahlédnout řezníkovi pod ruce, jak bourá maso či zručně plní střívka prejtem a špejluje jitrnice. A pak ochutnávka, takřka rovnou z kotle na talíř. Ta nepochybně zahřála i toho nejpromrzlejšího lyžaře. A jako bonus k dobrému jídlu a pití zahrála kapela Žízeň ze Lhotek.
Martina Strnadová