Prysmian pořádal den bezpečnosti

P1890293 copyCo byl Safety Day? První ročník interní akce pro zaměstnance firmy zaměřené na osvětu a zdůraznění důležitost zodpovědného chování v oblastech zdraví, bezpečnosti práce a životního i pracovního prostředí. Akce se konala po dva dny, a to ve čtvrtek 3. a pátek 4. října.


K dispozici všem návštěvníkům byly po celý den celkem čtyři stanoviště se zaměřením na zdraví. U stánku VOZP si mohli nechat změřit tlak, objem kyslíku v krvi nebo vyzkoušet svou sílu vzhledem k věku a tělesné stavbě.

Výživové poradkyně ze společnosti Back2life napověděli lidem s volbou správného jídelníčku, ale také prováděli analýzu složení těla metodou InBody pomocí specializované chytré váhy, která určovala velice přesně poměr svalů, tuku, minerálů, vody a bílkovin v těle a ze získaných hodnot vyvozovala BMI (body mass index).

Rušno bylo i u Miroslava Štípka, který je fyzioterapeutem s téměř celoživotní zkušeností a zaměřením na hybnost svalstva, držení těla, nápravu a předcházení bolesti svalstva a kloubu pomocí cvičení a pohybu. Kromě testu rychlosti reakce pomáhal zájemcům odstranit příčinu jejich bolesti skrze různé protahovací cviky ať už za pomoci samotného těla nebo s použitím gumových expandérů. V některých případech poskytoval i masáž.

Červený Kříž Třebíč připravil odborné školení první pomoci při nejrůznějších událostech – vyražení dechu, úraz, spolknutí předmětu, ztráta vědomí – správného použití obvazu i vhodného vybavení lékárničky.

Akce se samozřejmě neobešla bez dobrého, ale hlavně zdravého jídla, o které se pro všechny účastníky (+- 420 zaměstnanců) postaral Filda cook.catering, který měl v nabídce celkem tři různá jídla – řecké Stifado, boloňské lasagne a Poke bowl, jejíž ingredience si mohli zájemci sami vybrat.

Vrcholem akce bylo zcela určitě vystoupení nevidomého sportovce Ondřeje Zmeškala. Ondra je obyčejný kluk, který přišel o zrak, ale nevzdal se, zúčastnil se maratonu na Velké čínské zdi, cyklistického závodu Tour de France, vytrvalostní soutěže Norseman a spousty dalších. Jeho povídání, doplněné o fotografie a videa, bylo nejen zajímavé, ale především inspirativní.

-pch-

Reklama
  • KONKURSNÍ ŘÍZENÍ NA VEDOUCÍ PRACOVNÍ MÍSTO ŘEDITELKY/ŘEDITELE ŠKOLY
  • Hledá se pracovník lesního hospodářství
  • Městský úřad hledá referentku životního prostředí

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.