Veřejné fórum zdravého města ukázalo, po čem lidé touží

IMG 8975Ve středu 25. září se v koncertním sálu Jupiter clubu uskutečnilo Veřejné fórum, a to po dvouleté pauze. Akce je pořádána, aby se nejen zastupitelé města, ale i jednotlivé odbory městského úřadu dozvěděli, co je potřeba a co si lidé přejí ve městě změnit.

Na začátku proběhla prezentace, které se chopili starosta města Alexandros Kaminaras a místostarosta města Martin Kaman. Ta se skládala z celkem sedmi nejpalčivějších problémů z téže akce z roku 2022. Následovalo zapisování jednotlivých podnětů ke zlepšení na připravené papíry. Každá skupinka vymyslela body ke své problematice, dále se mohli všichni projít sálem a na každém papíře hlasovat pro svého favorita. Nechyběl ani slibovaný stůl mladých tvořený žáky 9. A a 9. B ze ZŠ Sokolovské, za účast na akci každý z nich obdržel poukaz do knihkupectví.

Nejoblíbenější dva návrhy od každé skupinky byly zapsány na výsledkovou tabuli a poté probíhalo finální hlasování zelenými bodíky.

Během vyhodnocování výsledků proběhlo slosování slibované tomboly o mléčné výrobky Lacrum a produkty, které věnovala také firma Zahrady Rozmarínek s.r.o.. Mezi top jedenáct témat se dostalo: 1. zvýšení bezpečnosti v Čechových sadech (osvětlení, kamerový dohled), 2. zřízení senior / handicap taxi, 3. rozšíření pobytové odlehčovací služby, 4. revitalizace areálu koupaliště Palouky včetně budov, 5.–7. vybudování dětského multifunkčního hřiště a dětské herny indoor v blízkosti centra města a v dalších lokalitách, 5.–7. vybudování výtahu a tělocvičny na gymnáziu, 5.–7. centralizace IT servisu (sdílený), 8.–9. zvýšení výsadby stromů, 8.–9. podpora malých podnikatelů v centru města (obsazení prázdných provozoven), 10.–11. snížení rychlosti na ulici Uhřínovská, 10.–11. zajištění osvěty v péči o zdraví (pravidelné přednášky – vstup pro občany zdarma).

Po celou dobu byly k zakoupení malované plátěné tašky a hliněné výrobky z Centra Kociánka Březejc.

Akce je spolufinancována WHO.

Tina Kárníková

cz-logo-nszm-barvalogo WHO 2

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.