Architektonickou výstavu můžete zhlédnout až do poloviny října

IMG 3087V pátek se na malé scéně Jupiter clubu uskutečnila prezentace k letošní České ceně za architekturu (ČCA), podrobnější informace sdělil Petr Velička. Své dílo, se kterým loni soutěžil, odprezentoval také Jakub Červenka ze studia Objektor. S kolegou Václavem Šubou pracovali na projektu Zahrady za hřbitovem.

První ročník ČCA se konal před 8 lety, tedy v roce 2016. Hlavním cílem této soutěže je poukázat na kvalitu architektury. Svá díla si přihlašují autoři sami, vždy samozřejmě se souhlasem klienta stavby. O dílech rozhoduje sedmičlenná mezinárodní porota (MP), ve které není žádný český zástupce a je každoročně obměňována. Učiněno je tak proto, aby bylo hlasování objektivní. Nejbližším příbuzným nám je mezi porotci Slovensko. Z přihlášených přibližně 301 návrhů vybrala letos MP celkem 31 nominovaných. Poté se vybírají finalisté, těch bývá 5, 6, maximálně 7, z těchto je dále vybrán 1 vítězný.

Loni byl mezi nominace zařazen i Tomáš Bílek s Alešem Fialou za Gurdau vinařství

Petr Velička zve každý rok vítěze soutěže do Velkého Meziříčí na Evropský festival filozofie.

Výstavu děl je možné zhlédnout na velkomeziříčském náměstí do neděle 13. října. 

Tina Kárníková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.