Uctění památky chorvatských hasičů

WhatsApp Image_2024-08-30_at_17.08.55I v letošním roce odjeli zástupci Velkého Meziříčí z řad hasičů do družebního města Tisna uctít památku hasičů, kteří položili tragicky svoje životy při velkém požáru 30. 8. 2007 na Kornatských ostrovech.

S podporou města Velkého Meziříčí a Sboru dobrovolných hasičů se vypravili zástupci SDH do družebního města Tisno v Dalmácii. Věnce a svíce za zemřelé místní hasiče byly položeny na pietním místě u hasičské zbrojnice. Při nástupu všech zástupců zúčastněných hasičských sborů a jejich hasičské techniky zvukovými signály, majáky a pozdravem vyjádřili čest zemřelým kolegům. Že červený kohout nespí ani při vzpomínce za zemřelé hasiče dokazuje požární poplach, který byl vyhlášen bezprostředně po položení věnců. Vzpomínková akce pokračovala večer na místním hřbitově. U kříže, vztyčeném na počest Tisenských hasičů za účasti rodin a široké veřejnosti byly položeny květiny a zapáleny smuteční svíce. Poté jsme přijali pozvání na posezení v hasičské zbrojnici, kterého se zúčastnili také „vatrogasci" z širokého okolí.

„Vatrogascům z Tisna děkujeme za pozvání a těšíme se na spolupráci a další přátelská setkání", tak se vyjádřili zástupci SDH Velké Meziříčí.

-sdh-

Reklama
  • KONKURSNÍ ŘÍZENÍ NA VEDOUCÍ PRACOVNÍ MÍSTO ŘEDITELKY/ŘEDITELE ŠKOLY
  • Hledá se pracovník lesního hospodářství
  • Městský úřad hledá referentku životního prostředí

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.