Pro Matyáška ze Lhotek se vybralo 71 452 korun

IMG 7174_webZ charitativní akce Fenek Cup, turnaje v malé kopané, vzešlo celkem 142 904 korun. Tato částka bude rozdělena mezi Matyáše Večeřu ze Lhotek a Kamilu Jurkovou z Jaroměřic nad Rokytnou.

 


IMG 7139Na turnaji byl připraven bohatý výběr sladkého i slaného občerstvení, 100 % zisku z něj je taktéž zahrnuto v celkové částce pro děti. Návštěvníci si užili i spoustu doprovodného programu jako například ukázku psovodů, skákací hrady, rozhovor s MMA zápasníkem Vladimírem Lengálem, velké maskoty, dětskou show Áňa, Pó a pes a podobně. Více informací o akci naleznete na webu www.fenekcup.cz nebo Facebooku/Instagramu Fenek Cup.

Tina Kárníková

Matyáš Večeřa

Maty ze Lhotek v posledním trimestru prodělal cytomegalovirus a tím to vše začalo. Ihned po porodu mu lékaři nasadili antibiotika a za dva dny ho odvezli do FN v Brně na operaci, kde objevili gelovitý útvar a doteď jezdí pravidelně na kontrolu na onkologii. Od 3. měsíce začal stáčet očička. Nyní cvičí Vojtovu metodu 4× denně a pravidelně jezdí do Tišnova k paní fyzioterapeutce. Trénuje každý den plazení, lezení, sezení a chození.

Kamila Jurková

Kamilka z Jaroměřic nad Rokytnou trpí mitochondriální encefalomyopatií, Leighovým syndromem, těžkou mentální retardací, epilepsií, poruchou růstu a dalšími přidruženými onemocněními. Finance rodina potřebuje zejména na speciální rehabilitace, které napomáhají ke zkvalitnění života holčičky a péči o ni a Kamilce pomáhají. Pojišťovna je však neproplácí.

Fotografie z průběhu akce:

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.