Děje se v knihovnách

IMG 0048_s„Na fotkách mám rád to, že zachytí okamžik, který je navždy pryč," řekl Karl Lagerfeld. Souhlasíme! S radostí necháváme náročné stěhování za sebou a vracíme se k běžnému knihovnímu cvrkotu. Alespoň rok a půl nechceme zahlédnout balení, přenášení, převážení, rozbalování a ukládání ani koutkem oka fotoaparátu, natož pak lidského!

Oč radostnější je tento pohled do půjčovny pro děti! Při tradiční akci Čas na čtení jsme s příběhem Michelle Knudsenové V knihovně je lev prošmejdili všechny veřejně přístupné prostory našeho přechodného působiště. Dětské ožilo i v úterky a čtvrtky, kdy je jako obvykle zavřeno. Vrátili jsme se totiž pěkně zprudka k besedám pro školy. Pondělky, středy a pátky polovina tělocvičny slouží také trošku původnímu účelu. Zřídili jsme zde sportovní hernu. Hraje se v krotké verzi badminton, florbal, futsal, hokej, líný tenis, molkky nebo přehazovaná. No jistě, také se tu odehrávají všechny ty běžné knihovnické věci. Ale nejen to! Ke stolkům usedají malí i velcí tvořivci a ti nejmenší pobíhají po skutečně velkorysém dětském koutku (no, koutek není slovo, které toto místo vystihuje). Zkrátka, vždycky stísněné oddělení má nyní nevídané prostory.

IMG 0090_sDříve jsme si nedostatek místa pro práci s dětmi částečně vynahrazovali aktivitami v zahradě. Tam se ale nyní začaly dít úplně jiné věci! Zkrátka: rekonstrukce započala. V jejím průběhu budeme očkem fotoaparátu nesměle nakukovat na staveniště právě od zahrady či z protilehlého kopce. Určitě zachytíme pár okamžiků, které budou navždy pryč dříve, než se nadějeme.

Ivana Vaňková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.