Sobota v muzeu: program od rána až do pozdního večera

4 P1570527Přes den vstup zdarma, večer kostýmované hrané prohlídky. Návštěvníci velkomeziříčského muzea se v sobotu 18. května rozhodně nudit nebudou.

Sobotním bezplatným vstupem se muzeum připojí k oslavám Mezinárodního dne muzeí, který právě na tento den připadá. Návštěvníci si mohou v době od 9 do 12 a od 13 do 16 hodin prohlédnout obě dvě zámecká patra, kde na ně čekají jak šlechtické salony, tak stálé muzejní expozice. Zpoplatněn zůstane pouze sál s freskovou výzdobou. Stačí dorazit na pokladnu, nahlásit se a vyčkat další prohlídku.

Jakmile se ve čtyři hodiny odpoledne zavřou brány za posledními denními návštěvníky, vypuknou přípravy na večerní akci, která se uskuteční v rámci celorepublikového Festivalu muzejních nocí. Program na meziříčském zámku se ponese v duchu cesty do minulosti, a to díky stroji času Nikoly Tesly. Na návštěvníky čeká nejen cesta časem, ale doslova i cesta hradními a zámeckými prostory. Podívají se do sálu s freskovou výzdobou, na vnitřní nádvoří i do obou zámeckých pater. V průběhu děje se setkají s postavami několika majitelů, na cestě je bude doprovázet sám hrabě František Harracha.

Prohlídky vycházejí každou celou hodinu, první návštěvníci se na cestu vydají v 19 hodin. Dospělí zaplatí 80 korun, děti polovinu. S ohledem na omezenou kapacitu jednotlivých prohlídek je třeba se předem objednat na telefonních číslech 566 522 206 nebo 778 777 169.

-muz-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.