Novoměstská nemocnice zve na kurz první pomoci

NMN prvni_pomocZachraňovat zdraví a životy nemusí jen lékaři a zdravotní sestry. Každý se může někdy ocitnout v situaci, kdy na něm bude druhý člověk závislý a bude potřebovat pomoc. Ne vždy si ale víme rady, co dělat, když se setkáme se zraněním. V Nemocnici Nové Město na Moravě proto pravidelně pořádáme pro zájemce z řad laické veřejnosti bezplatné Kurzy první pomoci. Další v pořadí se uskuteční v úterý 6. června 2023 v 17 hodin v pavilonu chirurgických oborů v zasedací místnosti pod heliportem.

Kurz i tentokrát povede MUDr. Karolína Brodinová, vedoucí lékařka urgentního příjmu Anesteziologicko-resuscitačního oddělení. Účastníky čekají dvě hodiny prezentace, názorných ukázek i samostatné výuky. Naučí se, jak na umělé dýchání a nepřímou masáž srdeční, kterou si pod dohledem zkušené lektorky vyzkouší na resuscitačním modelu.

Zájemci o bezplatný Kurz první pomoci se mohou do pátku 2. června 2023 přihlásit na e-mailovou adresu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo na telefonním čísle 566 801 617. Počet míst je omezený.

Helena Zelená Křížová, tisková mluvčí
Nemocnice Nové Město na Moravě

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.