NKT koloběhu přálo i počasí

2jV sobotu 19. října proběhl poslední závod série NKT TRILOGIE a sportovci z Velkého Meziříčí a okolí se tak rozloučili s venkovní sezónou 2024.


Počasí sportovcům přálo, vylezlo sluníčko a teplota byla ideální na venkovní závody. Ve 12 hodin se otevřely brány Sportovního centra VM na Areálu zdraví a rozběhla se prezentace. Celkově se prezentovalo nejmíň dvojic za třináctiletou historii tohoto závodu což přikládáme za vinu stále se držící pandemii Covid a také strachu z absolvování takového typu závodů. Kdo se však zúčastnil, dobře ví, že závody jsou opravdu pro všechny sportovce a dají se klidně pojmout jako pěkně zorganizovaná turistická akce na sobotní odpoledne, a navíc s Vaším partnerem! Závod utuží Vás vztah a budete mít zážitky na celý život!

Teď už zpátky k závodu samotnému. Před 14 hodinou se všichni závodníci seřadili na startovní čáře, kde byla vysvětlena jednoduchá pravidla a představeni sponzoři akce, a hlavně celé Trilogie – místní firma NKT, která celou trilogii už několik let bere za svou a drží jí nad vodou a dále firma SP Soft, která také pomáhá, a navíc její ředitel Pavel Sejrek se celé Trilogie aktivně účastní.

Ve 14 hodin bylo odstartováno! Krásná, i když náročná trať vede přes Tři kříže, Loupežníka, do Balinského údolí, přes brod, který byl letos úplně suchý, do Oslavice, po polích do Osového, dolů do Nesměřského údolí, kolem hřbitova zahrádkami na Fajťák, po sjezdovce dolů a Potoky pod Zámek, kolem něhož se dobíhá do zaslouženého cíle na Areálu zdraví. Jelikož je NKT Koloběh závod smíšených dvojic, radost v cíli je ohromná. Páry se objímají a šťastně popíjí punč nebo čaj a užívají si podoběhovou atmosféru.

Přesně v 17 hodin je vyhlášení výsledků. Letos závod vyhrál suverénně manželský pár z Brněnského Meteoru Pavla Paříková a Jan Pařík, který jediný zvládl čas pod dvě hodiny (1:53:28). Po nich do cíle dojel Jaroslav Dvorský (2:02:54), který je otcem celé myšlenky Koloběhu a na závod se přijel podívat z Prahy. Kvůli zdravotnímu stavu absolvoval závod v kategorii jednotlivců na koloběžkách, což pravidla nově umožňují. Jako třetí do cíle dorazil další manželský pár Nela Bednářová a Roman Bednář (2:03:01), což jasně dokazuje, že akce párům vyloženě svědčí.
Na příští sezónu vyzýváme všechny partnerské dvojice, které jsou rádi v přírodě a chtějí pěkné zážitky, prověření vztahu a týmové spolupráce, ale i dobrodruhy, kteří nechtějí doma sedět na gauči, ať se nebojí a přijdou vyzkoušet akci, o které budou dlouho vyprávět a která dodá podzimní šedi šmrnc! Závod se dá pojmout úplně turisticky a rozhodně není jen pro vrcholové sportovce!

Více info najdete na FB ve skupině NKT Trilogie, nebo u pořadatele Sportovního centra Velké Meziříčí.

Sportu zdar
Michaela Žaba Dvorská

Reklama
  • KONKURSNÍ ŘÍZENÍ NA VEDOUCÍ PRACOVNÍ MÍSTO ŘEDITELKY/ŘEDITELE ŠKOLY
  • Hledá se pracovník lesního hospodářství
  • Městský úřad hledá referentku životního prostředí

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.