Tereza Březková je juniorskou mistryní Evropy v silovém trojboji

FB IMG_1729239030471Je tomu pár týdnů, co se Tereza Březková z Borů u Velkého Meziříčí stala mistryní světa žen v zátěžové kategorii dřep. Na mistrovství světa, které se uskutečnilo na Maltě, totiž z dřepu vyzvedla činku o váze 232,5 kg – čímž výrazně překonala i Američanku na druhém a Kanaďanku na 3. místě.


Novinkou je, že před pár dny se Tereza stala i mistryní Evropy v kategorii juniorek! Tento podnik se konal v Plzni a borská borkyně tu opanovala hned dvě z disciplín tzv. silového trojboje, pročež si odvezla domů tři zlaté medaile - za položku dřep (utvořila nový evropský juniorský rekord, když dokázala uzvednout neuvěřitelných 245,5 kg) a za bench press (115 kg). V položce deadlift se jí sice už tolik nedařilo, ale i tak se jí podařilo v trojboji urvat celkové prvenství - její plzeňská třetí zlatá placka, a to ta absolutní, tj. úplně nejcennější!

Vladimír Pařil, foto zdroj: Vladimír Pařil

Reklama
  • Hledá se pracovník lesního hospodářství

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.