Stolním tenistům začala sezona

VM-Polná 28.9.2024ST Velké Meziříčí – Slavoj Polná 7:10
Body: Holub Štěpán 4/0, Šoukal Slavomír 1/3, Holík Vratislav 1/3, Klíma Petr 0/3
Čtyřhra: Šoukal, Holík
ST Velké Meziříčí B – TJ Žďár nad Sázavou B 10:8
Body: Kampas Jan 4/0, Skryja Marek 2/2, Buk Radek 2/2, Mayer Tomáš 2/2


Opět po roce se nám rozjely první mistráky družstev áčka a béčka. Naše nejlepší družstvo přivítalo nováčka v divizi tým z Polné, šlo o soupeře, který loni sestoupil z třetí ligy. V papírovém předpokladu bylo všem jasné, kdo bude favorit. V samotném utkání naši hráči vzdorovali, až do posledních chvil, co mohli. Hosté si nakonec po velkém boji odvezli výhru 10:7. Excelentní výkon předvedla naše jednička Holub, vyhrála všechny své dvojhry. Škoda, že se nepodařilo ostatním klukům více bodovat. Po jednom budu uhrála dvojice Holík a Šoukal. Po celkovém shrnutí Polná v roli favorita dokázala tento předpoklad splnit. Mírné vedení v utkání si hlídala po celou dobu, až do konce. Béčko přivítalo rezervní tým ze Žďáru. Našim klukům vůbec nevyšel začátek, obě dvě čtyřhry zvládly lépe hosté. Další dvojhry končily v náš neprospěch. V jeden čas ukazovalo skóre utkání 0:5 a hrozil debakl. V tento moment se začala karta obracet a naši kluci začali vyhrávat jeden po druhém. Nepříjemný výsledek se začal otáčet a zastavil se na 8:8. V tento moment byly na programu poslední dvě dvojhry, které rozhodly o vítězi. Senzačně poslední dva body urvali naši kluci a dokonalý obrat byl na světě. Pro Žďár asi dosti smolné utkání, pro nás z minima jsme vytěžili maximum. V utkání dominoval Kampas, všechny čtyři body z dvojher byly klíčové v této výhře. Po dvou bodech připsali všichni ostatní hráči. Za zmínku stojí skvělý výkon mladíka Tomáše Mayera, ten k nám přišel na střídavý start z oddílu Rudíkova a zapsal se tím nejlepším možným způsobem, dvě výhry ve dvojhrách v KP 2 třídě.

S příchodem nové sezóny začaly i bodovací turnaje různých kategorií mládeže kraje Vysočiny. První místo bral v Polné Buk Lukáš, hrála i jeho sestra Adéla. Další turnaj, který jsme obsazovali byl v Bystřici nad Pernštejnem. Tentokrát v kategoriích U11 a U 15 béčkových třídách. Nejlépe z našich hráčů skončil opět Buk Lukáš. Svoji premiéru si vyzkoušel další mladík Pavlíček Filip, hned na poprvé dokázal dvakrát v turnaji vyhrát, což je krásný osobní výsledek.

Za čtrnáct dní odstartují také okresní mistráky, v kterých máme celkem čtyři družstva. Krajské kola budou pokračovat 12.10. Áčko změří síly v Třebíči a Jemnici a béčko také v Třebíči a Moravských Budějovicích.

-pk-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.