První turnaj U20 a hned druhé místo

U20První extraligový turnaj kategorie U20 nás nalosoval do Prahy, na půdu Lvů Praha. Pořadatelé se určovali podle pořadí v loňském roce. Tento turnaj je tzv. kvalifikace, po které se družstva dostanou podle výkonnosti do skupin o 1.-20. místo. Tedy bylo o co hrát.

Prvním soupeřem byla Slavia Hradec Králové. My vstoupili do zápasu bojovně, získávali jsme postupně náskok a ten jsme proměnili v zisk všech tří setů. Bylo to sice těsné, ale pod naší kontrolou. 3:0 nám dodalo klid a sebevědomí. V druhém zápasu nás čekal největší favorit, obhájce loňského prvenství, domácí tým Lvů Praha. Hrál se velice dobrý volejbal. První set vyrovnaný, ale těsná porážka, v druhém jsme dominovali a za stavu 1:1 nás soupeř nakonec „umlátil" . Porážka 1:3 nás ale moc mrzet nemusela. Rozehrané jsme to měli výborně. Druhý den a první zápas s Příbramí. Tentokrát jsme museli, neboť Příbram přijela jen se sedmi hráči, bez libera. Když se musí, tak nastoupí nervozita a strach. A to nás porazilo. Nakonec po našem nejhorším výkonu 1:3. Poslední zápas s Blue Volley Ostrava rozhodoval. Vítězství za 3 body by nás pravděpodobně posunulo na 2. místo, naopak porážka na místo poslední. Také jsme museli, ale nastoupilo úplně jiné družstvo. Dravé, které si šlo jistě za svým cílem a výsledek 3:0 za hodinu hry byl dobrou odměnou za snažení a výkon. Koho pochválit? Na hřiště se dostali úplně všichni. Tedy všechny! Ale přesto musíme vyzdvihnout razanci na útoku a šéfování celého týmu kapitána Matěje Janáka. Odvahu a útok Ondry Kamaráda, který podal životní výkon v našem dresu. Rozvahu nahrávače Šimona Veselého. Přihrávku, pole a organizaci hry v obraně Robina Veselého. Nasazení Šimona Špačka rovněž nemůže nebýt nevzpomenuto. Dimo Miroshnyk na bloku hrál se sebezapřením, jak se později ukázalo, se zlomenou zánártní kostí na noze. Ostatní Michal Sobotka, Lukáš Tesař, Honza Šebesta, Adam Vidlák, Martin Štafl, Mikuláš Zedníček nezůstali pozadu. A i když si moc nezahráli, mohutně povzbuzovali, takže jsme měli téměř domácí prostředí. Skončili jsme tedy na druhém místě a postoupili do skupiny o 6.-10. místo. Druhé kolo se hraje hned 6. a 7. října a my zajíždíme do Kojetína. Našimi soupeři budou postupně Hradec Králové, SK prosek Praha, Green Volley Beskydy a domácí Kojetín.

VELMEZ – Slavia Hradec Králové 3:0 (23,26,19)

VELMEZ – Lvi Praha 1:3 (-22,16,-16,-18)

VELMEZ – Příbram 1:3 (-18,-23,19,-16)

VELMEZ – Blue Volley Ostrava 3:0 (23,18,22)

Petr Juda

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.