Premiéra na jedničku

muži copyZačátek do sezóny nám vyšel. Vítezství za 3 body. Podobně jako v loňském roce jsme přivítali nováčka soutěže. Po Holubicích to byl Kojetín, který přijel s velkým realizačním týmem včetně statistika a kondičního trenéra.

My jsme začali výborně. Do stavu 5:5 to bylo vyrovnané, potom jsme utekli a udržovali pohodlný náskok. První set byl náš. V druhém jsme přímo dominovali. Podle statistika soupeře jsme útočili na 86%, což je určitě náš rekord. O útok se postarali hlavně Říša Stanislav a Martin pavlovský, dobře jin sekundoval Martin Smetana a oba blokaři Jirka Huryta a Martin Sankot. Od třetího setu se hra změnila. Soupeř přestal kazit podání, přešel na plachtivé. My trochu znejistěli, již jsme vše nepokládali s jistotou prvních dvou setů a najednou byl stav vyrovnaný. Přesto jsme mohli vyhrát. Dvě chyby v závěru za stavu 23:23 však rozhodly ve prospěch Kojetína. Hned se vybavily vzpomínky na minulou sezónu, kdy jsme s nováčkem z Holubic také vedli jasně 2:0, abychom nakonec uhájili vítězství 3:2. Nyní to však bylo jinak. Po vyrovnaném začátku jsme získali malý náskok, který se zvětšoval až na 6 bodů. Potom jsme však nechali soupeře dotahovat, ale vždy, když bylo nejhůř jsme utekli. Nakonec pod kontrolou jsme poslední set vyhráli 25:23. Premiéra vyšla. Pochválit musíme všechny včetně lavičky, která povzbuzovala, vyvolávala jména podávajících a zkrátka udělala kotel, který nám trochu chybí od diváků. Nyní nás čeká náš odvěký soupeř, s kterým máme velmi špatnou bilanci, Bučovice. Hrajeme v pátek 27.9. u soupeře, kde jsme vyhráli za celé 7leté období pouze dvakrát. V loňském roce ani jednou. Konečně tu smůlu musíme prolomit a uděláme pro to všechno. Jedeme kompletní.

VELMEZ – SK Kojetín 2016 3:1(16,10,-23,23)
Sestava : Šimek, Stanislav, Sankot, Pavlovský, Smetana, Huryta, libero Slavík. Střídal Janák, dále na lavičce: Čumpl, Pospíšil, Vanini, Veselý Šimon, Vlk.

Petr Juda

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.