Generálka na 1. ligu nevyšla

IMG 1442Los českého poháru mužů nám přisoudil druholigový Havlíčkův Brod a prvoligový Kolín. Hrálo se v sobotu 14. 9. v nové hale prvně jmenovaného soupeře. My dopředu věděli, že s námi nebude Mára Slavík na liberu a smečař Roman Jaša. /přesto kádr hráčů byl natolik silný a zkušený, že jiný cíl, než postup neexistoval. No nevyšlo to. První zápas s Havlíčkovým Brodem, jehož dirigentem byl náš odchovanec a dlouholetý hráč Honza Kučera, jsme ještě po boji dotáhli do vítězného konce. První dva sety byly v naší režii a stále jsme si udržovali, byť jen minimální náskok. Třetí se jsme nezačali dobře a museli jsme dotahovat až šestibodové manko. To jsme nakonec překlopili na naši stranu, ale v koncovce jsme zaváhali a dovolil soupeři vyrovnat. Nakonec jsme však byli šťastnější my.

Druhý zápas s Kolínem, který podobně jako my staví na vlastních odchovancích, byl vyrovnaný pouze v prvním setu. Těsná porážka po velkém boji nakonec způsobila odjezd v dalších setech, kdy na hřišti dominoval pouze soupeř. Nám odešel hlavně útok. Na bloku a v poli to šlo, ale nebyli jsme schopni zúročit vybírané míče v bod. Prohra mrzí, výkon ještě více. Je to hlavně memento před začátkem nové sezóny. Přesto se dají najít na výkonu i pozitiva. V první řadě dobře do týmu zapadli nahrávač David Masař a blokař Martin Sankot. Dále se dobře uvedli všichni dorostenci: Martin Čumpl a Matěj Janák na smeči a obě libera Matěj Vlk a Robin Veselý. To je příslib i do nové sezóny, kdy se kádr hráčů dobře rozšířil, a do budoucna, kdy budeme muset řešit generační výměnu.

Výsledky:
VELMEZ – Havlíčkův Brod 3:0 (22,19,25)
VELMEZ – Kolín 0:3 (-23,-19,-16)
Do druhého kole postupuje Kolín, který v posledním zápase porazil Havl. Brod 3:1

Sestava: Vít Šimek, David Masař (nahrávači), Jiří Huryta, Martin Sankot, Jan Vanini, Matyáš Pospíšil (blokaři), Richard Stanislav, Martin Čumpl, Martin Smetana, Matěj Janák (smečaři), Martin Pavlovský (univerzál), Matěj Vlk, Robin Veselý (libera).

V pátek 20. 9. V 19:30 v tělocvičně za kostelem začínáme nový ročník 1. ligy. Soupeřem bude nováček družstvo Kojetína 2016. Zveme všechny naše příznivce a všechny příznivce volejbalu.

Petr Juda

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.