Začátek extraligy U18 je více než slibný

týmováNaše nejmladší kategorie má první turnaj za sebou. A uspěla více než dobře. Před sezónou došlo k výraznému posílení kádru, který v předcházejícím období skončil na 15. místě. Z Havlíčkova Brodu přišli na přestup hráči, kteří zde byli loni na hostování: Tobiáš Čech, Zdeněk Mandl, Tomáš Koumar. Nově přišel nahrávač Jan Wasserbauer. Tonda Pátek, kapitán družstva a rovněž brodský odchovanec, byl u nás i v uplynulé sezóně na přestup. Navíc přišel na hostování z Chocně další smečař Dominik Kružík. Výše jmenovaní doplnili stávající kádr: Honzu Šebestu, Tobiáše Veselého, Filipa Svobodu, Filipa Štrejbara a Zdeňka Nováka. Z žáků by mohl ještě zaskočit Honza Zezula. Máme tedy všechny posty až na blokaře zdvojené. Náš cíl byl skončit nejhůře na třetím místě. Kvalifikační turnaj se konal v Praze, kde nás hostilo družstvo SK Proseku Praha.

První zápas s Karlovarskem jako rozjezd byl ideální. Od začátku jsme tahali za delší konec a přesvědčivě vyhráli 3:0. Druhý zápas s největší favoritem byl opravdový boj se smolnou koncovkou. My vyhráli všechny sudé sety, soupeř liché. Tedy porážka 2:3. Druhý den nás čekal Havlíčkův Brod. Nehrálo se nám dobře, spíš z jiných důvodů než volejbalových. (A o nich není třeba mluvit). Nakonec ubojované vítězství 3:0. Poslední zápas a Brno, s kterým jsme snad 10 let nevyhráli. Od začátku ohromná bitva. Volejbalově krásné utkání. Moc se nechybovalo, snad jen na podání. Jinak výborné bloky, smeče, dobrý příjem a obětavé pole. To byly hlavní průvodní znaky tohoto zápasu. Vítězství 3:1 byl třešničkou na dortu, který jsme svým výkonem upekli. Vyzdvihovat jedince není třeba. Za 4 zápasy se na hřišti vystřídali všichni a symbióza sestavy na hřišti s lavičkou byla příkladná. Obětavost byla znakem všech. Postoupili jsme do druhé výkonnostní skupiny, kterou budeme 12. a 13. října v naší tělocvičně za kostelem pořádat. Soupeři nám budou Lvi Praha, Jirkov, Nový Jičín a Kojetín.

Výsledky:
VELMEZ – Karlovarsko 3:0 (20,19,16)
VELMEZ – SK Prosek 2:3 (-12,20,-18,20,-12)
VELMEZ – Havlíčkův Brod 3:0 (20,24,17)
VELMEZ – SGLD Brno 3:1 (22,-23,26,18)

Sestava: Jan Šebesta, Jan Wasserbauer (nahrávači), Tobiáš Čech, Antonín Pátek, Tobiáš Veselý, Dominik Kružík (smečaři), Zdeněk Mandl, Filip Svoboda (univerzálové), Tomáš Koumar, Filip Štrejbar (blokaři), Zdeněk Novák (libero).

Petr Juda

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.