V sobotu se uskutečnilo sedmé kolo Regional cupu

VM3V sobotu 7. září se za slunečného počasí na hasičském cvičišti Bejkovec konalo sedmé kolo soutěže Regional cup mládeže. Mladší žáci SDH Velké Meziříčí skončili šestnáctí.

Letos se jedná již o 25.ročník této soutěže v požárním útoku pro mladé hasiče. Soutěžní klání probíhá ve dvou věkových kategoriích. Mladší žáci ve věku 6-11 let soutěží s již smontovaným přívodním vedením - dvou savic o délce 1,6 m. Na tyto savice pouze našroubují sací koš a strojníka jim dělá dospělá osoba, vesměs vedoucí družstva, trenér nebo jiná pověřená osoba. Od základny potom čeká proudaře úsek cca 35 m k nástřikové čáře, která je pro ně nepřekonatelná - nesmějí ji překročit. Proudaři se pak musejí v co nejkratším čase snažit „srazit" terče, tedy sklopit závaží v terčích stříkáním vodního proudu přes 5centimetrový otvor na vzdálenost 5 metrů od nástřikové čáry.

Druhou kategorií jsou starší žáci ve věku 12-15 let. Na rozdíl od mladší kategorie je zde strojníkem člen soutěžního družstva a celé přívodní vedení si musí smontovat sami. Navíc tato kategorie používá dvě dlouhé savice o délce 2,5 m. I zde soutěží tým se sedmi členy. Provedení útoku je potom již podobné jako u mladší kategorie. Ve Velkém Meziříčí letos soutěžilo 25 družstev v kategorii mladších, včetně domácího týmu. Naši domácí „mladší žáci" v silné konkurenci obsadili 16. místo. Ve starší kategorii startovalo pouze 15 družstev.

Zdeněk Álló,
vedoucí mládeže SDH Velké Meziříčí

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.