Stopku mužům v poháru vystavily prvoligové Bohunice

muzi 2023_2024TJ Sokol Velké Meziříčí – Tatran Bohunice 26:27 (12:12)
V dalším kole Českého poháru jsme doma přivítali soupeře z brněnských Bohunic. Tým, který poslední dvě prvoligové sezóny zakončil v horní polovině, byl v tomto utkání favoritem. Ovšem náš kádr je po kvalitní letní přípravě v dobré formě, a tak jsme si věřili, že i takovéhoto soupeře jsme schopni porazit.

A hned od úvodních minut se hrála naprosto vyrovnaná partie, kdy si ani jeden z týmů nevytvořil výraznější náskok. My těžili především z gólových příspěvků tria Janíček – Fiala – Strýček, kteří byli největší hrozbou pro svatyni Brňanů. Tým soupeře se v útoku dokázal prosazovat přes naši houževnatou obranu jen trpělivou kombinační hrou a spíše po individuálních průnicích. A tak až do poločasu byl výsledek stále remízový. Mrzet nás mohou hlavně 2 neproměněné 7m hody, které by nám daly mírné vedení do druhé půle.

I průběh druhého dějství se nesl ve vyrovnaném duchu. Hostí vytáhli osobní obranu na našeho kanonýra Janíčka, načež my jsme odpověděli hrou v 7 hráčích bez brankáře. Tato hra nám přinášela ovoce a stále jsme měli herně mírně navrch. Bohužel častokrát jsme pohořeli na výborně chytajícím gólmanovi Bavlnkovi, který má dlouholeté extraligové zkušenosti. Naopak našim brankářům se ve druhé půli příliš nedařilo. Osm minut před koncem tak šly Bohunice poprvé v utkání do 3brankového vedení, které držely až do 55. minuty. Náš tým se v závěru ještě vyhecoval k závěrečnému tlaku a minutu před koncem srovnal na 26:26. Následoval útok hostí, kteří jej dokázali dobře dohrát na pozici pivota, odkud se v zakončení nemýlili. My pak ještě měli možnost posledního útoku, který bohužel skončil střelou, kterou zlikvidoval brněnský brankář.
Touto těsnou prohrou pro nás cesta pohárem končí. Reputaci si můžeme napravit hned v prvním ligovém soutěžním kole, kdy na domácí palubovce přivítáme „B" tým našeho dnešního soupeře z Bohunic.

Online zápis z utkání ZDE
7m hody: 1/3:1/2, vyloučení 4:3
Sled branek: 2:1, 3:5, 6:7, 9:8, 10:11, 12:12, 14:15, 18:17, 19:19, 20:23, 22:25, 24:25, 26:26, 26:27
Sestava a branky: Ondřej Poul, Lukáš Deraha, Tomáš Kučera – Martin Janíček (9/1), Jakub Strýček (7), Štěpán Fiala (5), Aleš Novotný (1), Tomáš Rosa (1), Radim Fischer (1), Tomáš Krčál (1), Jakub Bezděk, Marek Sedlák, Petr Kavka, Vítězslav Večeřa, Benjamin Rosa, Denis Vik, trenér Ladislav Šidlo, odpovědný vedoucí Pavel Svoboda

Rozpis domácích utkání:
Sobota 14. září
17:00 hodin II. liga muži Tatran Bohunice „B"
19:00 hodin II. liga starší dorostenci SKKP Handball Brno

Sobota 21. září
15:00 hodin II. liga mladší dorostenky SHK Veselí nad Moravou
17:00 hodin I. liga ženy LIONS Hostivice

Více informací na stránkách klubu: www.hazenavm.cz 

Ondřej Poul

Bohunice

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.