HÁZENÁ: Muži po bezchybném výkonu pokračují dále v poháru

muzi 2023_2024Český pohár mužů – předkolo Morava
HK Ivančice - TJ Sokol Velké Meziříčí 21:31 (10:10)
Nový soutěžní ročník zahajovali naši muži utkáním Českého poháru na půdě Ivančic. A prověrka to byla opravdu nelehká, vždyť Ivančice dlouhodobě patří na špici II. ligy a body se z jejich palubovky nevozí. Nám se zde v novodobé historii podařilo vyhrát pouze jedinkrát, a to v roce 2016, takže nás čekala pořádná výzva. Ovšem náš tým chtěl ukázat, že je do nové sezóny dobře připraven a pokud chce v letošním ročníku pomýšlet na nejvyšší umístění, musí takovéto těžké zápasy zvládat.

Vstup se nám ovšem nepovedl a po minutě hry jsme již prohrávali 2:0. Poté jsme ale nakopli mašinu, která se až do konce utkání nezastavila. Naše fyzicky skvěle pracující obrana nepustila soupeře přiblížit se k naší svatyni. Včasným přistupováním k hráčům jsme vždy dokázali utnout kombinace domácích hned v zárodku a ti byli v útoku bezradní. A když přece jen našli skulinku v naší obraně, tak nás skvělými zákroky držel golman Deraha. Bohužel náš útok postrádal větší kombinaci a individuální akce přes střed hřiště neměly příliš velký úspěch. Tak se celou první půli hrála vyrovnána partie, kdy si ani jeden z týmů nevytvořil více než 2brankový rozdíl. Do šaten jsme tak šli za remízového stavu 10:10.
Ovšem do druhého dějství jsme vkročili na výbornou a po 4 minutách jsme odskočili už na 11:15. Navíc když minutu na to viděl po zákeřném faulu červenou katru domácí kanonýr Missbach, byla vidina výhry čím dál blíže. Pokračovali jsme v našem zodpovědném výkonu jen s minimem chyb. Útočná hra byla pestřejší, kdy se nám více dařilo dohrávat do křídel. Individuálně se dařilo především Martinovi Janíčkovi, který vsítil hned 12 branek do soupeřovy svatyně. Pět minut před koncem utkání to bylo již 17:27 v náš prospěch a o vítězi nebylo pochyb. Zápas nakonec skončil nečekaně hladkou výhrou 21:31, po které si naši hráči mohli společně vychutnat, jaké je to po dlouhé době vyhrát v Ivančicích.
V příštím kole poháru přivítáme na naší palubovce kvalitního prvoligového soupeře z brněnských Bohunic. Utkání se uskuteční v sobotu 7. 9. v 17 hodin v hale Za Světlou.

7m hody: 1/0:5/5, vyloučení 4:8, ČK 2:1
Sled branek: 2:0, 3:4, 6:4, 7:9, 9:9, 10:10, 10:14, 13:16, 14:20, 16:24, 17:27, 19:30, 21:31
Sestava a branky: Ondřej Poul, Lukáš Deraha – Martin Janíček (12/5), Jakub Strýček (7), Aleš Novotný (2), Jakub Bezděk (2), Radim Fischer (2), Marek Sedlák (2), Tomáš Krčál (2), Petr Kavka (1), Jakub Uchytil (1), Alex Kuřátko, Vítězslav Večeřa, Benjamin Rosa, Štěpán Fiala, Pavol Živčic, trenér Ladislav Šidlo, odpovědný vedoucí Petr Kavka st.

Rozpis domácích utkání:
Sobota 7. září
11,00 hodin II. liga mladší dorostenky TJ Jiskra Otrokovice
13,00 hodin I. liga ženy TJ Jiskra Otrokovice
17,00 hodin I. kolo Český pohár muži Tatran Bohunice „A"

Sobota 14. září
17,00 hodin II. liga muži Tatran Bohunice „B"
19,00 hodin II. liga starší dorostenci SKKP Handball Brno

Více informací na stránkách klubu: www.hazenavm.cz

-op-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.