Ladislav Urban je mistrem světa

IMG-20240817-WA0007Ve švédském Göteborgu probíhá od 13. do 25. srpna Mistrovství světa MASTERS (veteránů) v atletice. Mezi tisícovkami účastníků nechybí ani tradičně početná výprava z České republiky.

Ladislav Urban (TJ Sokol Velké Meziříčí) startoval ve skoku do výšky a v trojskoku v kategorii M40 (40–45 let).

Ve skoku vysokém potvrdil medailové ambice a výkonem 190 cm vybojoval zlatou medaili a titul mistra světa. Stříbrnou medaili stejným výkonem – ale větším počtem pokusů - si odváží domácí výškař Andreas Leveau, třetí příčku obsadili společně Napoleon Papp z Maďarska a Victor Rafael Moya Carcaja z Kuby.

Dařilo se mu i v další disciplíně – ve trojskoku. Hned úvodním pokusem si zapsal výkon 12,81 m. Tento výkon nakonec stačil na postup do finále a celkovou sedmou příčku. Zvítězil Jairo Yosman Guibert Delis z Kuby výkonem 15,02 m, stříbrnou medaili vybojoval Hiroto Goto z Japonska za 14,77 m a bronz bral Majed Ghazi Mohammed ze Saudské Arábie (14,67 m).

Ke stříbru a bronzu z halového Mistrovství světa MASTERS v polské Toruni roce 2023 tak přidal i medaili nejcennější.

-red-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.