Minky a mladší žákyně zažily parádní turnaj

54DED569-CADE-45E8-87F3-030BA91E6880Minižákyně v Plzni na jedenáctém místě
Celkem 12 minižákyň odjelo na první květnový víkend do daleké Plzně sbírat cenné zkušenosti v turnaji tzv. „šestkové házené". Klub DHC Plzeň uspořádal letos již 31. ročník. Memoriál Karla Šulce je mezi házenkářskými mládežnickými kluby velmi oblíben jak pro svoji skvělou organizaci, doprovodný program, tak pro prostředí, ve kterém se veškeré dění odehrává. V areálu 31. ZŠ se nachází venkovní herní hřiště, hala, tak i možnosti ubytování a stravování.


Turnaj byl pro minižákyně příležitostí, jak utužit kolektiv, stmelit partu a prohloubit vztah i s naším dalším velkomeziříčským týmem – ml. žákyněmi. Je třeba říci, že tuto příležitost vzaly holky doslova „za pačasy" a v tomto směru turnaj předčil veškerá očekávání.
Herně se děvčatům také velmi dařilo. Kategorie mini 6+1 (velké házené) se účastnilo celkem 22 týmů z celé republiky a také ze Slovenska. Hrálo se 2x 12,5 min. Naše osmičlenná skupina byla velmi vyrovnaná. Do bojů o 1.-6. místo postupovaly první dva týmy. Ze sedmi zápasů jsme si připsaly celkem 10 bodů – 5 výher a vzájemný zápas s Pískem B nás bohužel posunul na 3. místo v tabulce, tzn. účast v bojích o 7.-12.pozici v turnaji. Už to byl ale pro nás úspěch. Zvlášť předvedená hra – obranná fáze nás zdobila. Z celé skupiny jsme obdržely pouze 48 branek ze 7 utkání, lepší v tomto ohledu byl již jen nakonec stříbrný medailista HC Milevsko.
V další fázi turnaje jsme odehráli 5 utkání v bojích o konečné příčky. Až v pondělním posledním utkání proti Bohunicím se rozhodovalo, zda skončíme na 9. či 11. místě. Bohužel herní štěstí se v závěru utkání přiklonilo na soupeřovu stranu a těsná prohra 8:9 znamenala konečnou 11. pozici.
Finální umístění v lepší polovině tabulky je velikým úspěchem. Nejlepší hráčkou našeho týmu byla brankářka Daria Matušíková, v konečném umístění střelkyň skončila Silvia Matušíková na krásném 4. místě (43 branek) z celkového počtu 423 malých házenkářek. Naše minižákyně nechaly za sebou kvalitní soupeře. Turnaj MINI 6+1 ovládl tým Slavia Praha 1, za ním pak HC Milevsko a třetí příčku obsadil domácí tým DHC Plzeň růžová.

Během třídenního házenkářského klání hrála děvčata na různých površích a v různém počasí (horko, déšť i liják). Nic je neodradilo. Zaslouží velikou pochvalu za bojovnost, snahu a kolektivní výkon ve všech směrech. Děkujeme rodičům za podporu a fandění ať již na místě konání či na dálku. Těšíme se opět na příští rok – s cílem nejen vylepšit dosavadní umístění ale užít si turnaj minimálně stejně jako letos.

Sestava: Daria Matušíková – Tina Adamcová, Tereza Chlubnová, Kamila Komínková, Nikol Konečná, Anna Kozlová, Lada Kudláčková, Silvia Matušíková, Tereza Mičková, Eliška Tesařová, Adéla Wasserbauerová, Anita Živčicová, trenérky Ilona Závišková a Jaroslava Živčicová.

Výsledky základní skupina:
VM - Handball Astra Praha 8:2
- DHK Baník Most 15:3
- HK VŠ Slavia Plzeň 8:5
- Sokol Písek B 11:13
- DHC Plzeň Sluníčka 11:5
- HC Háje Praha 12:6
- HC Milevsko 8:14

Výsledky 7.-12. místo:
VM - Handball Astra Praha 10:8
- HK Spartak Ústí nad Labem 6:10
- HBC Strakonice 1921 5:10
- Házená Jindřichův Hradec 12:6
- TJ Tatran Bohunice 8:9

Mladší žákyně obsadily krásné dvanácté místo
Čtyřhodinová cesta vlakem, různé povrchy, proměny počasí, sedmičkové rozstřely, tombola a hlavně plno házené. To vše zažila jedenáctka mladších žákyň na 31. ročníku Memoriálu Karla Šulce v Plzni. Je to už dlouhých 15 let, co bylo naposledy velkomeziříčské družstvo na tomto dívčím turnaji. A návrat to byl hodně povedený.

V kategorii mladších žákyň se představilo 31 družstev z celé České republiky. Nám los přidělil osmičlennou skupinu A. Celkem sedm zápasů v základní skupině holky zvládly s bilancí pěti výher a dvou proher. Dobré výkony a herní sebevědomí holkám vyneslo 3. místo ve skupině a postup do další fáze, kde bylo už jasné, že horší než 16. místo to nebude. V této části pavouka nám bylo přiděleno družstvo Mostu, který holky dokázaly těsně porazit. V regionálním derby proti Ledči nad Sázavou jsme rozhodně bojovaly, ale na vítězství to nestačilo.

Pavouk turnaje nás pak poslal do skupiny o 9. – 12. místo. V pondělním dopoledni jsme nejprve narazily na Ústí nad Labem, kde nám utekl začátek zápasu a i přes mohutný závěr jsme nedokázaly dosáhnout na body a těsně prohrály. V posledním zápase proti Strakonicím se holky ještě snažily ze všech sil, ale soupeř byl o kousek lepší a zaslouženě vyhrál.

Celkem tedy mladší žákyně odehrály 11 zápasů s bilancí šesti výher a pěti proher. A obsadily celkové 12. místo, což je vzhledem k počtu družstev velký úspěch. Po celý turnaj holky předváděly kolektivní výkon, rychlý přechod a tvrdou obranu, za kterou se dařilo Ditě Padalíkové. Holky se z každého úspěchu radovaly a po celý turnaj si nesly veselou náladu. Společně s mladšími holkami si navzájem fandily a radost po vyhraných zápasech byla přímo hmatatelná.

Zpestřením turnaje byl sobotní sedmičkový rozstřel, kdy každé družstvo reprezentovala brankářka a jedna hráčka. Prapor našeho družstva nesla Dita Padalíková a Elen Konečná. Ve druhém kole narazily na Most, který nakonec postoupil, ale až po pátém rozstřelu. Minižákyně reprezentovalo sesterské duo: Silvia a Daria Matušíková. Holky ve své kategorii došly až do semifinále, kde jim stopku vystavilo Milevsko. Pro všechny holky to byl zážitek a moc si to užily.

Po celý turnaj si děvčata kupovala tombolu a z míčů, batohů, klobouků nebo ponožek měla velkou radost.
Děkujeme všem rodičům za podporu holek, jak na místě, tak doma u telefonů, protože utkání z haly se daly sledovat dokonce online. A už se všichni těšíme na příští rok.

Sestava: Dita Padalíková – Karolína Doleželová, Adéla Derahová, Elen Konečná, Karolína Kozlová, Sofie Ludvíková, Silvie Podsedková, Gabriela Pospíšilová, Klára Sedláková, Klára Štěpánková, Denisa Košťálová, trenérky Jana Šidlová a Radka Matušíková.

Výsledky – základní skupina:
VM – HC Milevsko 8:15
VM – Černí Andělé 17:7
VM – DHK Pardubice 13:11
VM – DHC Plzeň A 11:13
VM – TJ Sokol Lázně Kynžvart 12:11
VM – Sokol Kobylisy II A 15:14
VM – DHC Slavia Praha II 17:5
Skupina G
VM – DHK Baník Most 15:14
VM – TJ Kovofiniš Ledeč nad Sázavou 9:12
Umístění 9. – 12. místo
VM – HK Spartak Ústí nad Labem 12:13
VM – HBC Strakonice 1921 10:14

Jaroslava Živčicová, Jana Šidlová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.