Jana Janěková a Jitka Čvančarová zazářily v Ceně za něžnost

IMG 4024V divadelní hře Dana Gordona Cena za něžnost se v úterý v Jupiter clubu představili Jana Janěková, Jitka Čvančarová a Alexej Pyško.


Inscenace Cena za něžnost vznikla podle stejnojmenného filmu, který v roce 1984 získal pět filmových Oscarů, včetně Oscara za nejlepší film. Film byl inspirován původním literárním dílem Larryho McMurtryho a námětem je zde proměna třicetiletého komplikovaného vztahu mezi matkou a dcerou.

V první části hry se snaží dcera (Jitka Čvančarová) svérázně vymanit z matčina (Jana Janěková) vlivu a posléze se v druhé části představení přetočí z komediální roviny do roviny tragičtější, kdy dcera onemocní rakovinou. Matka si pak u dceřiny smrtelné postele uvědomí, jak dceru miluje.

Dalším divadelním představením v Jupiter clubu bude komedie s názvem Hvězda. Ve čtvrtek 28. dubna do Jupiter clubu s One women show zavítá Eva Holubová. Vstupenky na představení lze rezervovat a zakoupit na programovém oddělení Jupiter clubu.

Simona Fňukalová

 

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.