Lucie Bílá dvakrát dojala vyprodaný sál

0 DSC05812V pátek 4. října se ve velkém sále Jupiter clubu uskutečnily dva recitály Lucie Bílé, oba byly vyprodané.

Lucie Bílá s Petrem Maláskem, který ji doprovázel na klavír, přivezli do Velkého Meziříčí komorní recitál. Na pódiu tak byli jen sami dva, ale vůbec to nebylo málo. Naopak, o to víc vynikly texty písní, psané Lucii na míru, a procítěnost jejího i klavíristova projevu.

Koncert zahájila píseň Láska hory přenáší, jíž Lucie všem popřála krásný večer. Dál pokračovala dle svého připraveného programu směsí skladeb notoricky známých i novějších. Být dítětem svítícím, On je tak nádherný, Boubel, Tma, Děkuju ti, Píseň samotářky... Při skladbě Most přes minulost nechala zpívat samotné publikum, kterému zpětně poděkovala. Zaznělo i Dobrý kafe, i zde se zapojili přítomní a Lucii tak dojali.

V průběhu recitálu chtěla změřit sílu hlasů žen a mužů, kdy ženy samozřejmě vyhrály. Vtipkovala a vyprávěla historky ze života. Jedna paní se prý divila, že i Lucie chodí na WC, jindy si malý chlapec zase myslel, že Karel Gott je její syn. Během večera obržela obrázky malované dětmi i spoustu květin. Sama potom do hlediště rozdávala andělíčky.

„Korálky navlékám pořád, a proto mám také ráda dlouhé cesty... jen ten zpěv mě od toho trochu zdržuje," řekla se smíchem Bílá. „Navlékám je, abych měla klid, ale také za to kupuji invalidní vozíky potřebným. Když je předávám, tak se cítím, jako bych byla obdarování já," dodala.

Předposlední píseň Růže byla zároveň pozvánkou do jejího divadla na představení Srdeční záležitost. A přídavkem pak byla skladba Jsi můj pán.

Tina Kárníková

 

Reklama
  • Občanská poradna radí
  • Občanská poradna radí
  • Občanská poradna radí
  • Občanská poradna radí

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.