Město podpoří pěvecké sbory a Rybovu mši

P1860026Město podpoří pěvecký sbor Harmonie a Rybovu mši vánoční. Z kulturního grantu mají získat téměř osmdesát tisíc korun.

Rada města na svém posledním zasedání schválila dotaci z grantového programu podporu kultury ve výši 19 800 korun pro studentský pěvecký sbor Harmonie na akci Choralia Magna 2024 (celostátní přehlídka pěveckých sborů dětí, mládeže a dospělých), která se letos koná v Hradci Králové a sbor Harmonie se jí zúčastní. Této akci předcházela krajská postupová přehlídka v Chotěboři.

Radní doporučili zastupitelstvu schválit i dalších 60 000 korun ze stejného programu, a to Římskokatolické farnosti Velké Meziříčí na akci Česká mše vánoční Jakuba Jana Ryby. Rybova mše bude v Jupiter clubu ve dnech 15. a 16. prosince 2024 a v kostele sv. Mikuláše 5. ledna 2025. Do projektu budou zapojeny místní orchestry a sbory – sbor Harmonie, Orchestr ZUŠ, Komorní sbor ZUŠ, Pěvecký sbor GVM, Chrámový sbor a orchestr a další jednotlivci z řad místních profesionálních hudebníků. Na přípravě a realizaci se bude podílet více než 150 osob, z toho zhruba stovka dětí a mládeže do 18 let.

-pch-

Reklama
  • Občanská poradna radí
  • Občanská poradna radí
  • Občanská poradna radí
  • Občanská poradna radí

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.