Albrecht z Valdštejna dorazil na zámek

0 IMG_1879Historické slavnosti letos přítomné přenesly do doby třicetileté války. Na místě tak nemohl chybět ani sám Albrecht z Valdštejna.

Muzeum Velké Meziříčí si připravilo bohatý doprovodný program od hudebních a divadelních představení, přes dobovou přehlídku, šermířské vystoupení, kostýmovaný příjezd současné rady města, až po vojenskou šarvátku v parku. Kapela Alioquin předvedla především hru na dudy a bubny, Zanyka mimo bubny a píšťaly i zazpívala. Roseta si připravila dobové tance spojené s divadelními scénkami. Divadelní scénky ostatně nechyběly ani když přišla řada na vystoupení TAS. K zakoupení bylo slané i sladké občerstvení, suvenýry jako náramky, náhrdelníky, kamínky apod., káva či osvěžující nápoje. Mimo jiné byla možnost využít kostýmovaných prohlídek zámku za zvýhodněnou cenu. Nejvíce diváků však přilákala vojenská šarvátka v zámeckém parku. Na akci zavítali i zástupci našeho partnerského města, Českého Meziříčí.

Tina Kárníková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.