Kulturní léto je u konce

IMG 0720Poslední srpnový víkend se uskutečnily poslední koncerty v rámci Velkomeziříčského kulturního léta (VKL) 2024. Náměstí přivítalo Red Hot Chili Peppers revival z Brna, Hrací skříň z Prahy či místní Renovaci a nynější Renovaci Rock. Obou večerů se účastnily stovky lidí.

V pátek se na pódiu představila skupina Red Hot Chili Peppers revival, která na VKL vystoupila již loni. Mezi jejich repertoár patřily písně jako By the Way, Californication nebo Otherside. Od 21 hodin je vystřídala Hrací skříň, ta do svého vystoupení zapojila i děti v první řadě, když jim předala nafukovací gumové hudební nástroje. Ze stage létaly jiskry, kouř i konfety. Zpestřením byly převleky jednoho z členů. Ten ukázal vše od barevného obleku z dob „Macareny", přes Elvise Presleyho až po obřího smajlíka.

V sobotu večer zahájil Milan Dufek svou poslední akci ve funkci ředitele Jupiter clubu, všem poděkoval za přízeň při koncertech, divadlech a kulturních i společenských akcích. Pak již nastoupila Renovace, která si připravila originální písně ze starších dob. Kapela letos slaví 45. výročí od založení. Po ní následovala současná Renovace Rock také v čele s Janem Kiečem.

Všechny kapely sklidily obrovský potlesk.

Tina Kárníková

Red Hot Chili Peppers revival:

Hrací skříň:

Renovace a Renovace Rock:

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.