Historické slavnosti připomenou třicetiletou válku

P1210607Bohatý program na hlavním nádvoří, vojenský tábor v zámeckém parku či oblíbená bitva. Nejen na to se mohou těšit návštěvníci historických slavností, která se v areálu velkomeziříčského zámku uskuteční o víkendu 7. a 8. září.

Sobotní program zpestří slavnostní nástup vojenských jednotek a příjezd Albrechta z Valdštena, který se přivítá i s radou města. V nedělní podvečer se pak tento vojevůdce na zámek vrátí, aby byl přítomen výplatě žoldu.

Dobové tance divákům nabídne skupina historického tance Roseta, která se věnuje dvorským a venkovským tancům z období gotiky a renesance. Inspiraci pro své tance hledají mimo jiné i v dochovaných historických materiálech. S dobovými tanci vystoupí také slovenské divadlo Féder Teáter, které divákům nabídne i představení Romeo a Julie.

Evropské světské hudbě se věnuje kapela Zanyka, která má ve svém repertoáru skladby vycházející z dochovaných historických pramenů a vystupuje s replikami historických nástrojů. Historickou hudbu představí posluchačům také skupina Alioquin.

Návštěvníci mohou zhlédnout také představení kombinující prvky italských létajících praporů a renezančního šermu v podání skupiny Bandiere e Spade. Po oba dva dny nebudou chybět ani šermířská vystoupení velkomeziříčské skupiny TAS. Diváci nepřijdou ani o dobovou módní přehlídku.

V zámeckém parku si návštěvníci budou moci prohlédnout vojenské ležení, přihlížet bitvě a zhlédnout práci zručných řemeslníků, chybět by neměla ani ukázka knihtisku. Děti pak budou mít možnost povozit se na ponících.

-muz-

A3 poster_slavnosti_24_nahled_copy

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.