Historické slavnosti navštíví Albrecht z Valdštejna

P1210616Mušketýři, pikenýři či umění létajících praporů z renesanční Itálie. Návštěvníci velkomeziříčského zámku se pomyslně vrátí o čtyři století nazpět a ocitnou se uprostřed bojů třicetileté války.

Na víkend 7. a 8. září jsou připraveny tradiční historické slavnosti, které se tentokrát ponesou v duchu Albrechta z Valdštejna.

V průběhu celého víkendu bude přichystán bohatý program jak na nádvoří, tak samozřejmě i v zámeckém parku. Na pódiu se budou střídat historické kapely, dobové tance či divadelní představení. Chybět nebude ani šermířské vystoupení v podání velkomeziříčské skupiny TAS nebo dobová módní přehlídka.

Po oba dva dny se v zámeckém parku odehraje tolik oblíbená vojenská šarvátka, které každoročně přihlížejí stovky návštěvníků. Součástí programu bude také slavnostní příjezd samotného Albrechta z Valdštejna a jeho družiny.

Informace budou postupně doplňovány jak na webových stránkách muzea, tak i na sociálních sítích.

-muz-

A3 poster_slavnosti_24_nahled

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.