Velké Meziříčí ožilo poutí

IMG 1997Zábava, koncerty, divadlo, kolotoče, mše, prohlídky kostela i hra pro děti… velkomeziříčské pouťové slavnosti nabídly akcemi nabitý víkend a přilákaly do centra města stovky lidí místních i ze širokého okolí.

Na pódiu se vystřídaly kapely Accort, Mistříňanka, Kašpárek v rohlíku, Sto zvířat a Ventolin, stánky nabízely pivo, limo, tortily, klobásy a další dobroty, na Staré poště se představilo Divadlo Jaromír, ve Svitu se točily labutě, lavice, jezdil autodrom a vláček, voněla cukrová vata, práskaly vzduchovky na střelnici, celé město ožilo veselím a zábavou pro děti, mládež, dospělé i věkově pokročilé, z níž vybrat si dle svého gusta mohl opravdu každý. I počasí přálo, liják se spustil s poslední písničkou dechovky a na další hudební program už bylo zase fajn. „Děkujeme, úžasný, kolik vás po tom dešti přišlo,“ vzkázala kapela Sto zvířat na sociálních sítích.

Pořadatelé Milan Dufek za Jupiter club a Martin Jurek za Jelínkovu vilu a pivo Harrach připravili pro návštěvníky slavností mezi koncerty malé zpestření – soutěže v pití piva z tupláku a válení sudů. Lidé se pobavili a vítězové vyhráli soudek piva, degustační sadu piv či poukázku na zboží.

I kostelem svatého Mikuláše během těch tří dnů prošly davy lidí, krom poutní mše svaté totiž nabízel komentované prohlídky a zájem o chvíle ztišení, řadu zajímavých informací i možnost nahlédnout do jinak nepřístupných míst chrámu byl velký.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.