Rudolf Brančovský otevřel ateliér

DSC 0243Výtvarník Rudolf Brančovský po roce otevřel veřejnosti svůj ateliér ve Lhotkách. V neděli 9. června tam zamířily desítky hostů.

„Dáte si kávu? Přinesu vám dort. Zatím si to tady v klidu prohlédněte,“ vítal malíř hned ve dveřích svého domu návštěvy. K vidění byly malby akrylem i akvarely, obrazy zdobené plátkovým zlatem, třeba Strom plný ptáčků, Sen o moři nebo Na víně, jiné plné barev, mnohé abstraktní. Se zájmem v ateliéru šmejdily i děti, protože malířovým oblíbeným motivem jsou zvířata, často psi a kočky, ale také krokodýli, sloni nebo třeba jeleni. A mezi tím vším se vyjímala také Panna Marie s Ježíškem či Poslední večeře Páně.

Lidé se těšili, bavili a povídali si se svým oblíbeným umělcem. „Tak máme se ženou vybráno, každý asi pět obrazů, musíme si to rozmyslet. Máme nový dům a stěny v něm zatím skoro holé, takže by se nám tam něco hodilo,“ loučil se při odchodu jeden z návštěvníků, který dorazil s manželkou a dětmi. A někteří přišli třeba i jen na kus řeči, chvíli posedět. Vždyť přece byla neděle.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.