Filozofický festival slaví 18. narozeniny

EFF 10Festival filozofie ve Velkém Meziříčí slaví letos své osmnácté narozeniny. Začíná 4. a končí 12. června afterpárty na náměstí. 

V době globálních výzev je filozofie klíčová pro navigaci v turbulentních časech. Letošní téma „Přirozené vs. umělé“ zkoumá komplexní otázky naší existence a budoucnosti v éře umělé inteligence. Festival nabídne přednášky, workshopy a panelové diskuse, které přinášejí nové perspektivy a řešení aktuálních problémů. Přijďte se inspirovat a diskutovat nejen o filozofických otázkách. Chybět nebude ani doprovodný program.

Evropský festival filozofie byl zahájen v roce 2007 ve spolupráci s italskou Modenou a francouzským Saint Emilion v rámci programu EU Cultura 2000. Přes počáteční obavy, zda veřejnost přijme akademické filozofické myšlenky, během let úspěšně přiblížil filozofii širokému publiku. Díky nadšení a podpoře organizátorů a partnerů se festival stal významnou kulturní událostí. Velký dík patří garantům festivalu: Městu Velké Meziříčí, Kraji Vysočina, Akademii věd ČR, Filosofickému ústavu AV ČR a Filozofické fakultě Masarykovy univerzity v Brně.

Přijměte pozvání k účasti na této významné události.

Ať žije FILFEST!

Mgr. Milan Dufek, ředitel festivalu

Program 18. ročníku Evropského festivalu filozofie

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.