Návštěvníci muzejní noci cestovali časem

noční prohlídky_5Pomyslný výlet napříč staletími čekal na návštěvníky nočních prohlídek velkomeziříčského muzea. Průvodcem jim byl samotný hrabě František Harrach.


Díky chronomatu, který hned v úvodu návštěvníků představil vynálezce Nikola Tesla, se mohli hosté rázem ocitnout v jiném období. V průběhu večera se tak setkali s Janem Žižkou, Janem Meziříčským či Marií Eleonorou. Návštěvníci od každé z osobností postupně obdrželi několik artefaktů, které nakonec museli předat těm správným historickým postavám, což byla podmínka bezpečného návratu zpět do současnosti. Na konci prohlídky byl odměnou poklad obsahující zlaté čokoládové mince s muzejní ražbou.

Prohlídky, kterých se zúčastnilo 180 návštěvníků, se konaly v rámci 20. ročníku celostátního Festivalu muzejních nocí.

Kromě večerního programu měli návštěvníci ještě možnost po celý den zhlédnout zámecké a muzejní expozice zcela zdarma, a to rámci Mezinárodního dne muzeí. Této nabídky v průběhu soboty využila bezmála stovka příchozích.

-muz-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.