Noc kostelů se blíží

P1820270 copyLetošní noc kostelů připadá na pátek 7. června. Ve Velkém Meziříčí se bude odehrávat hned na několika místech – kostel sv. Mikuláše, Husův dům, špitální kotel sv. Kříže, stará synagoga, nová synagoga a farní sál.


V kostele sv. Mikuláše začne program v 15.30 vernisáží výstavy Martyr – ikonografie v obrazech studentů gymnázia. Během vernisáže vystoupí Pěvecký sbor Gymnázia Velké Meziříčí. V 17 hodin pak bude následovat mše svatá a v 17.30 začnou interaktivní prohlídky kostela, které potrvají do 21.30. Do 22 hodin pak bude kostel určen pro zamyšlení a hudební rozjímání.

Husův dům poskytne od 17 do 22 hodin prostor pro ztišení. Podobnou úlohu bude mít i špitální kostel sv. Kříže, který nabídne prostor pro ztišení, zapálení svíce, rozhovor a modlitbu.

Nová synagoga se otevře ve 20 hodin, kdy v ní budou po celou hodinu znít hebrejské písně, chybět nebudou ani biblické tance či modlitba žalmů. O minulosti meziříčských synagog pohovoří Martin Štindl. Ve 21 hodin započne cesta do kostela sv. Mikuláše se zastávkami u staré synagogy a Kamenů zmizelých.

V době od 19.45 do 19.55 bude možné nahlédnout do staré synagogy.

Farní sál bude od 17.30 do 21.30 sloužit jako pohodová kavárna.

-pch-

plakát A2-Vel.Meziříčí-1

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.