Sbory představily i nevšední skladby

0 IMG_3899Nedělní podvečer v nové synagoze patřil koncertu místní pěveckých sborů Harmonie a Harmonie ladies při Základní škole Školní.

Zahájení se chopila sbormistryně Olga Ubrová, která přítomné uvítala a předala slovo starostovi města. Alexandros Kaminaras poděkoval za pozvání a návštěvníkům za hojnou účast, vyzdvihl také úspěchy sborů na krajské postupové přehlídce sborů z Vysočiny, která je součástí festivalu Choralia magna 2024 (Mezzochori). Slunko vyzpívalo zlaté pásmo a získalo zvláštní cenu poroty za scénické zpracování, Harmonie za populární skladby v úpravě pro smíšený pěvecký sbor získal zlaté pásmo, třetí zlaté pásmo vybojovaly dívky z Harmonie ladies v kategorii Rok české hudby. Některé ze skladeb si vyslechli i návštěvníci koncertu, kterého se zúčastnili nejen pyšní sourozenci, maminky a prarodiče, ale také široká veřejnost.

Tina Kárníková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.