Měřín ožije muzikálem Tarsan

Snímek obrazovky_2023-05-10_094556Není Tarzan jako Tarsan. Autorský muzikál Luďka Strašáka s názvem Tarsan totiž nezanese diváky do divoké džungle, ale za biblickou postavou, svatým Pavlem z Tarsu. Představení odehraje 11. června v 18 hodin v kulturním domě v Měříně divadlo Spojené farnosti. Vstupné činí 100 korun.

Dramatický život Pavla z Tarsu popisuje biblická kniha Skutky apoštolů. Z nadaného žáka, který se připravoval na kariéru rabína, se z něj stal horlivý pronásledovatel křesťanů. Po mystickém zážitku u Damašku ovšem konvertoval ke křesťanství. Ale protože svou aktivitu ani horlivost neztrácel, byl časem nepohodlný také svým novým souvěrcům. Podnikl dlouhé a daleké cesty po Malé Asii a Evropě, kde hlásal novou víru, a to i přesto, že mu mnohokrát šlo o krk. Svou životní dráhu dokončil v Římě v roce 67, kde jej v muzikálu nalézáme ve vězení, v němž čeká na smrt a rekapituluje svůj život. Podobně pestrý je i muzikál Tarsan, ve kterém se diváci za cenu vstupného podívají do Tarsu, Jeruzaléma, Damašku, Athén, Efezu a dalších exotických míst. Za 2 hodiny tak urazí více než 10 000 kilometrů.

Muzikál Tarsan mělo divadlo Spojené farnosti v repertoáru v letech 2011 – 2016 a teď jej znovu uvedlo na scénu. Má za sebou téměř 70 repríz ve 13 ze 14 krajů v republice. Divadelní soubor vznikl v 90. letech a věnuje se zejména autorské tvorbě muzikálů, především s biblickou tematikou (Jesus Christ Supermlád, Gedeon, Nestříhat!, Pastýř Vojtěch). „Pokud vás zajímá, jak si soubor poradil s tímto tématem, přijďte se podívat sami 11. června do Měřína,“ zvou diváky pořadatelé.

Kateřina Maloušková

tarsan

 

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.