Loutkoherci se připravili na novou sezonu důkladnou rekonstrukcí

clenoveJako každý rok, i letos v říjnu se po letní přestávce na malou scénu Jupiter clubu vrátí loutky s pohádkami pro dětské diváky. Loutkoherecký soubor přes prázdniny nezahálel a přípravě na novou sezonu věnoval mnoho hodin práce. "Byly to desítky hodiny práce z volného času všech našich členů," uvedla Kateřina Maloušková, dlouholetá vedoucí souboru a dodala: "Už se nemůžeme dočkat prvního představení."

Kompletní inventurou prošly veškeré rekvizity i loutky, pro ty se vyráběly nové závěsy. Pozornosti při velkém úklidu neušly ani reflektory, ve skladu přibyly nové police. Proměna se dotkla i předsálí malé scény, ta bude pokračovat průběžně během celé sezony. Zatím se výměny dočkaly koberce a zdi dostaly nový nátěr.

Do nové sezony vstupuje soubor s dvaadvaceti členy a šesti přichystanými pohádkami. Zajímavostí je zařazení loutek javajek do části programu po Novém roce. Tyto loutky jsou vedené zespodu, jejich ovládání je o něco náročnější, a proto jsou zařazovány do programu jen jednou za dva roky.

Do staronových prostor se poprvé můžete vydat v sobotu sedmého října na pohádku Sůl nad zlato, její repríza bude uvedena 21. října, vždy v 15 hodin.

-km, jik-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.