Školáci ze Lhotek byli na pobytovém výukovém programu

IMG 0091Za podpory Kraje Vysočina z dotace MA 21 a Zdraví 21 jsme od 13. 6. - 16. 6. 2016 absolvovali na středisku ekologické výchovy Lipka - Jezírko pobytový výukový program na téma Voda - pramen života.   

Významná část programu byla věnována terénnímu průzkumu, v němž se srovnávají dva různé vodní ekosystémy z hlediska podmínek pro organizmy a jejich druhového zastoupení.  V programu jsme se vydali po stopách potůčku, sami si lovili a určovali živočichy vázané na stojaté i tekoucí vody. Stali jsme se autory vlastního příběhu vodního živočicha. Získali jsme přehled o měnícím se vodním prostředí, prozkoumali působení člověka na vodu v krajině, na modelu vodního toku určovali záplavová území, rozlišovali mezi přirozeným a regulovaným vodním tokem, zabývali se základními otázkami povodňové prevence. Už umíme vyrobit energii pomocí vody, prakticky jsme si některé možnosti vyzkoušeli a sílu vody zkoumali na modelech říčních koryt. Program byl doplněn prací s fotoaparátem a stmelovacími týmovými hrami.

ZŠ Lhotky

 

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.