Loutkáři odehráli dvanáct představení za sezonu

vodník a haničkaLoutkové divadlo ukončilo klasickou pohádkou Vodníkova Hanička letošní sezónu. Ta trvala od září 2015 do března 2016.

Celkem loutkoherecký soubor odehrál 12 představení a nastudoval 6 pohádek – Pohádka naruby, Kašpárek u krále větrů, Dračí komedie, Jak čerti vyplatili čerta, O pyšné base, Vodníkova Hanička. Představení na malé scéně v Jupiter clubu navštívilo celkem 1041 dětí s rodiči, což povětšinou zajistilo plný sál. Navíc Velkomeziříčské v říjnu 2015 navštívilo Humpolecké loutkové divadlo s pohádkou O zlaté rybce, i zde byla návštěvnost vysoká.

Na začátku sezóny proběhla oslava kulatého výročí jednoho ze zakladatelů a stále účinkujícího člena loutkového divadla Václava Slabého. Stabilní sedmnáctičlenný soubor se rozrostl o čtyři nové členy, tři vodiče a jednoho mluviče. Nyní je tedy loutkoherecký soubor složen z 9 mužů a 12 žen, ve věkovém rozmezí od 12 do 91 let.

Již nyní se soubor připravuje na novou sezónu, vytváří seznam budoucích pohádek a těší se na shledání s malými diváky na podzim. I během letní přestávky se můžete dozvědět aktuální informace o loutkovém divadle na stránkách www.loutkyvm.webnode.cz.

Kateřina Maloušková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.