Žáci speciálních škol závodili ve čtyřboji

P1870785Ve čtvrtek 6. června se na atletickém stadionu ve Velkém Meziříčí konalo krajské finále v atletickém čtyřboji žáků se speciálními vzdělávacími potřebami ze základních škol. Závodů se zúčastnilo pět družstev, každé reprezentovalo jeden daný okres Kraje Vysočina. Soutěžilo se v čtyřech disciplínách – běh na 60m, skok daleký, hod míčkem, běh na 800m/1500m.

Slavnostního zahájení krajského kola byli, vedle ředitele Základní školy a Praktické školy Velké Meziříčí Josefa Prokopa, i starosta města Alexandros Kaminaras a místostarosta města Martin Kaman. Během závodů pak dorazil i krajský radní pro školství Jan Břížďala.

Celkově nakonec zvítězilo družstvo okresu Třebíč, které posbíralo 3970 bodů, druhý skončil okres Havlíčkův Brod (3312 bodů), třetí okres Pelhřimov (2883 bodů), na čtvrtém místě pak okres Jihlava (2850 bodů) a na místě pátek okres Žďár nad Sázavou (2396 bodů). Mezi dívkami zvítězila Třebíč před Pelhřimovem a Jihlavou a mezi chlapci Havlíčkův Brod před Třebíčí a Jihlavou.

V běhu na 60 metrů mezi dívkami zvítězila Anna Barbořáková (Třebíč) a mezi chlapci Lukáš Kalina (Jihlava). Anna Barbořáková zvítězila i ve skoku dalekém, což se podařilo mezi chlapci i Lukáši Kalinovi. V hodu kriketovým míčkem mezi dívkami brala první místo Kristýna Sobotková (Třebíč) a mezi chlapci Tomáš Pešta (Třebíč). V závěrečných vytrvalostních bězích to dopadlo následovně: 800m dívky – Veronika Godlová (Jihlava), 1500m chlapci Lukáš Kalina (Jihlava).

-pch-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.