Květnová finále miniházené zakončila již 13. ročník školních lig

Starší kategorie_MŠL_copyTurnaje Školní ligy miniházené jsou určené malým házenkářům - žákům 1. až 5. tříd základních škol. S házenou v podobě miniházené se žáci seznamují v hodinách kroužku a pravidelně se pak mohou měřit jak se svými spoluhráči, tak s týmy jiných základních škol ve městě či regionu. Klub TJ Sokol Velké Meziříčí je patronem Velkomeziříčské a Měřínské školní ligy. Spoluorganizátorem je SVČ DÓZA Velké Meziříčí. Pět základních škol zapojených do tohoto projektu absolvuje během šk. roku vždy 4 turnaje – z nichž ten poslední, je „finálový".

Čtvrtek 16. května 2024, patřil dětem z 1. – 3. tříd ZŠ, tedy Velkomeziříčské školní lize. V ní 59 hráčů a hráček zdárně předvádělo své nadšení pro hru a chuť sportovat.

Následující čtvrtek, 23. května, obsadily házenkářskou halu starší děti, žáci a žákyně 4. a 5. tříd ZŠ. Měřínskou školní ligu tak hrálo 64 sportovců, u kterých nechyběl elán a chuť bojovat o každý míč. I přesto, že turnaje probíhají bez počítání skóre, docházelo k vyrovnaným výkonům mezi týmy a povedených herních situací nebylo málo.

Obě dopolední zápolení byla nabita emocemi, týmovostí a radostí z pohybu. Všichni zúčastnění, celkem 18 týmů, také zvládli absolvovat 3 doplňkové dovednostní disciplíny – měření rychlosti střelby, týmovou překážkovou dráhu a týmový slalom v driblinku.

Za předvedené výkony na turnaji a snahu po celý školní rok právem všechny děti obdržely ceny a zlaté medaile.

Nemalou měrou se na organizaci turnajů po celý ročník ligy podíleli žáci a žákyně 2. stupně ZŠ, kteří se ujali funkcí rozhodčích, zapisovatelů, časoměřičů či trenérů jednotlivých týmů. Velké uznání a poděkování za vedení kroužku miniházené si zaslouží školní trenéři Vlaďka Kaštanová (ZŠ Oslavická VM), Ludmila Kališová a Zdeňka Pospíšilová (ZŠ Sokolovská VM), Mgr. Petr Blažek (ZŠ Školní VM), Mgr. Dagmar Křížová (ZŠ Hany Benešové Bory) a Mgr. Pavol Živčic (ZŠ Měřín). Díky také paní Báře Raždíkové za spolupráci a vždy otevřený bufet s občerstvením.

Zapojení dalších škol z okolí do tohoto projektu by potěšilo nejen organizátory, ale i sportující školáky. Těšíme se na nové účastníky – činnost kroužků miniházené na školách je zahájena začátkem měsíce října. Neváhejte se ozvat.

Věřím, že se Velkomeziříčská a Měřínská školní liga miniházené bude i nadále, v nadcházejícím již 13. ročníku šk. roku 2024/2025, těšit z upřímné radosti a herního nadšení malých sportovců minimálně jako doposud.

J. Živčicová – šéf školních lig

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.