V Křižanově soutěžili mladí přírodovědci

ZlatyList5Křižanov hostil krajské kolo celostátní přírodovědecké soutěže Zlatý list pro žáky základních škol Vysočiny.

Celkem 102 žáků z celého kraje se 2. a 3. května účastnilo dvaapadesátého ročníku soutěže, kterou pořádá Český svaz ochránců přírody a v Kraji Vysočina ji organizují Chaloupky.

Kolektivy dětí soutěžily v šestičlenných družstvech rozdělených na dvě tříčlenné hlídky. První den měly týmy za úkol představit a obhájit praktickou práci pro přírodu. Druhý soutěžní den se účastníci vydali plnit úkoly na terénní stezku, která prověřila znalosti dětí z různých přírodovědných oborů živé i neživé přírody.  „Ani vydatný déšť v závěru soutěže dětem neubral nadšení a elán. Patří jim velká pochvala,” řekla Iva Kopecká z Chaloupek.

Národní kolo se uskuteční od 16. do 21. 6. 2024 nedaleko Plzně. V něm budou Vysočinu zastupovat v mladší kategorii děti ze Záchranné stanice Pavlov a ve starší kategorii se představí žáci Ad Fontes Gymnázium z Jihlavy.

-red-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.