Malí záchranáři vyhráli oblastní kolo

Malý záchranář_na_soutěžiDěti z kroužku „Malý záchranář" se staly hrdiny oblastního kola soutěže Hlídek mladých zdravotníků pořádaných Oblastním spolkem Českého červeného kříže Žďár nad Sázavou.


Soutěž, která se konala v pátek 5. května ve Žďáře nad Sázavou, přilákala týmy mladých zdravotníků i z Velkého Meziříčí. Dózu – středisko volného času reprezentovaly dva týmy. Jeden tým malých záchranářů ze ZŠ Mostiště, a druhý tým tvořený malými záchranáři z Velkého Meziříčí. Děti se utkaly v různých disciplínách spojených s první pomocí. Musely řešit úkoly od zlomenin až po umělé dýchání či transport pacienta.

Druhý zmiňovaný tým z Velkého Meziříčí se ukázal jako nejlepší. Amálka L., Rozárka L., Anička K. Kubík J. a Karolínka O. zaslouženě získali krásné 1. místo a postupují do krajského kola, které se koná v Havlíčkově Brodě. Děti se mohou pyšnit svými dovednostmi a znalostmi, které se naučily v kroužku Malý záchranář pod vedením paní ředitelky Aleny Vidlákové. Seznámily se a nacvičily si postupy poskytování první pomoci, které lze využít i v případě zranění v běžném životě. Osvojily si metody fixace zlomenin nebo zásad poskytování pomoci při krvácení, poznaly fungování orgánů v těle a získaly povědomí o důležitých telefonních číslech a varovných signálech.
Gratulujeme vítěznému týmu a všem dětem děkujeme za výbornou reprezentaci.

-zb-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.